• mayo

    25

    2021
  • 869
  • 0
ÅRETS STØRSTE KJØKKENTRENDER

ÅRETS STØRSTE KJØKKENTRENDER

Ekspertene har avslørt hvordan de tror utviklingen i kjøkkendesign kommer til å bli fremover. Her er de åtte største kjøkkentrendene for det kommende året.

Bilde hentet fra cabinetnow.com

Bilde hentet fra cabinetnow.com

Kjøkkenet er hjertet av huset, et sted for hygge og latter, hvor familien samles og gode måltider blir laget. Men for mange har kjøkkenet blitt til mer enn bare et sted for mat og drikke, det er også et beleilig sted å gjøre lekser, ha zoom møter, eller ha dype samtaler med gode venner.

Tolv av USAs fremste designere har uttalt seg, og etter å ha sett en rød tråd de siste årene, har de nær samme mening om hva som blir trendy det kommende året. Om det er en enkel, mektig oppgradering som kan anses som et lite prosjekt, eller om det er en total renovering, kan vi ikke vente med å se hva 2021 har på lager for oss når det kommer til våre høyt elskede kjøkken.

1. Å tenke utenfor boksen

Med alle de forskjellige hjem -og interiør sidene på sosiale medier er folk mer opptatt av å være kreative og gjøre hjemme sine, sine egne. Folk tenker mer på hva de faktisk liker og hva som passer de, og henter inspirasjon fra andre.
Ettersom folk ble satt på hjemmekontor, begynte interessen for hjem og interiør å skyte i været. Vi begynte å se mindre av de sykehus-steril type kjøkkenene, og mer eksperimentering med farger fylt med antikviteter, kunst og personlig preg. I stedet for at kjøkkenet blir behandlet som et uviktig bruksrom i huset, er folk nå mer opptatt av å gjøre det til et rom fylt med karakter som representerer resten av hjemmet. Det begynner virkelig å bli det nye familierommet som har litt av alt.
Folk har begynt å eksperimentere mer med farger, og hvilke farger de velger å kombinere. Det brukes varme fargetoner på kjøkken-øyer, og masse farger og tre rundt i omgivelsene, selv om utkanten av kjøkkenet er hvitt. Trenden for hvite kjøkken har faktisk gått ned, og det er mer etterspørsel etter fargerike vegger, skap og til og med materiale. Varme trebenker i stedet for fargeløse benkeplater får kjøkkenet til å virke mer som et omfavnende hyttekjøkken. Mindre nakenhet, mer sjel! Det er et tegn på at folk setter mer pris på å føle seg trygge og kjærtegnet og gir en følelse av ro og nostalgi.

2. Fliser overalt!

Bilde hentet fra theperfectsnow.com

Bilde hentet fra theperfectsnow.com

Fliser brukes ikke lengre bare på veggplaten over kjøkkenbenken. I dag brukes det helt fra gulvet og opp til taket, for en fresh og fin look. Dette er perfekt for de som ønsker seg et nøytralt kjøkken, men som vil frembringe en visuell interesse. Flere dropper øvre skap og frigjør plassen for å tilsette nydelige håndlagde fliser, eller utvide veggplatene i rommet for en følelse av større plass.
Det er steinfliser som er favoritten på folks kjøkken om dagen, og ikke bare blir de brukt på veggplater og opp til taket, de blir også lagt rundt kjøkken-øyer for å skape et dramatisk og eksklusivt uttrykk. En spennende utvikling ettersom steinoverflatene er unike og vakre, og fremmer omgivelsene på måter som de upersonlige, nøytrale materialene de erstatter, ikke kan. De blir komplimentert med nydelige mosaikker og strukturert stein.

3. Nydelige organiseringer som en hovedprioritet

Hva er vel mer tilfredsstillende en et fint organisert kjøkken. Nå som kjøkkenet blir et mer brukt rom i huset er det viktigere enn noen gang å ha kontroll på sakene, slik at det blir lettere å holde kjøkkenet ryddig. Å finne flere måter å vakkert organisere kjøkkenet på, kommer til å være en hovedprioritet i mange hjem fremover. Selv før pandemien så vi at folk var på utkikk etter åpne kjøkkenløsninger, og selv om det gir følelsen av åpen strøm i huset er det Akilles hælen til oppbevaring og organisering. Man mister ofte litt av plassen til å legge bort ting, og om ting er rotete og står fremme er det ikke bare å lukke døren og late som ingenting. Alt er på utstilling til en hver tid.
Det handler om å få bort alle småting som blir liggende fremme og fokusere på fin og praktisk oppbevaring, noe som gjør det enklere å holde overflatene rene. Å rydde ofte og konsistent er viktig, og ettersom kjøkken-øyene bare blir større, og det er mer plass til kontorarbeid og jobbing av lekser på kjøkkenet, anbefaler ekspertene å dele inn kjøkkenet i forskjellige soner. En sone til forberedning og matlaging, og en til vasking og service. Det forbedrer funksjonen, og gjør det enklere når det er fler mennesker tilstede på kjøkkenet samtidig.

4. Oppreisingen av moody kjøkken

Bilde hentet fra IKEA.com

Bilde hentet fra IKEA.com

Samtidig som folk vinker hadet til det helhvite kjøkken, ser designere en oppgang av mørke, eller moody kjøkken. Europeisk eleganse møter den industrielle stilen og skaper et kjøkken som kan beskrives som ultra-chic. Legger man til naturlige elementer og blander teksturer sørger man for at man skaper en varm plass som oppleves inviterende, akkurat som om kjøkkenet hadde vært lysere!

5. Det ekstravagante kjøkkenskapet

Kjøkkenskap er undervurdert, i hvert fall i Norge. I stedet for å bruke flere forskjellige skap og skuffer, og oppbevare litt her og litt der, burde vi følge USA som ser ut til å ha funnet den beste løsningen når det kommer til oppbevaring av ingredienser og matvarer som skal stå i romtemperatur. Organiser alt i et stort skap! Kjøkkenskapet er det nye klesskapet, og designere er opptatt av å skape en velorganisert og nydelig plass som gir tilfredstillelse og ro for eieren. Selv om du er en person som kjøper matvarer ti minutter i forveien, eller om du liker å ta store handleturer hvor du kjøper inn ingredienser uker i forveien, slår et romslig kjøkkenskap aldri feil. Der har du plass til å oppbevare alle åpne pastapakker og alle bakervarer som du kun tar i bruk en sjelden gang.
Det får kjøkkenet til å se så mye renere ut, spesielt hvis du har en åpen kjøkkenløsning. Et systematisert kjøkkenskap er nøkkelen til god orden!

6. Vær kreativ med den øvrige plassen

Selv om det ikke er noe galt med øvrige kjøkkenskap, er det ikke en nødvendighet slik som vi er vant til å se det som. Designere oppfordrer kunder til å tenke utenfor boksen og droppe de bulkete overskapene til fordel for åpne hyller, eller en blanding av de to—eller ingen øvrig oppbevaringsplass i det hele tatt!
Store overskap kan gjøre at rommet føles mer lukket, og ekspertene anbefaler å gå for en mer åpen planløsning for å få kjøkkenområdet mer åpent til resten av hjemmet. Med innbygget skap eller vegghyller er det lettere å fremme denne følelsen.
Bruker man tallerkenene sine ofte, kan det være en fin løsning å ha de fremme på åpne hyller da det fungerer som dekorasjon og gjør de mer tilgjengelig. Da er det også viktig å velge stilfullt når man velger hverdagslig kjøkkenutstyr ettersom man skal ha det fremme.

7. Invester i mer fancy inventar og detaljer

Mange synes store renovasjoner er tiltak, men det er ikke alltid det som er løsningen på et bedre kjøkken. Noen ganger holder det å oppgradere inventar, og det har vist seg å være svært lønnsomt til tider. Designere spår en trend til å velge enda vakrere inventar, og fokusere enda mer på det lille ekstra når det kommer til detaljer.
Bronse blir mer og mer inn, og folk bruker tid på å velge håndlagde fliser og spesielle lys, ting som virkelig gjør en forskjell og får kjøkkenet til å føles unikt. Folk innser hvor mye maskinvarer til kjøkkenet har å si, og bruker mer ressurser på å velge utstyr som gir et gjennomført resultat.

8. Miljøvennlig design

Vi ser at fler og fler ikke bare ønsker å skape noe som reflekterer de selv—men også å skape noe som gir verdi for helse og mentalitet. Ved å velge produkter som er produsert på en måte som tar best mulig vare på miljøet, bidrar det til et meningsfullt sted der velvære, omsorg, glede og kjærlighet står i sentrum. Folk velger varer med en større bevissthet enn tidligere, og har gode intensjoner for noe større enn seg selv.
Uansett om det er med tanke på helsen til planeten, familien, eller begge, ser designere en større interesse for å skape et kjøkken med materialer som fremmer en miljøvennlig livsstil.
I tillegg til å ta valg som er bra for miljøet, er det også blitt merket at folk bryr seg mer om luften de lever i. Vinduer som slipper inn frisk luft, og store planter som produserer friskt oksygen er et must have i moderne hjem. Å slippe naturen inn i hjemmet skaper en opplevelse av trivsel og komfort.

UANSETT HVA SLAGS KJØKKEN DU ØNSKER—PROFFMONTER STILLER OPP FOR DEG!
+47 95009500

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Categories

Archives

© Copyright 2022 Proffmonter
Jeg vil snakke med deg for å avklare noen ting...
//
Proffmaler
Hvordan kan vi hjelpe?